Dr. Pere Barri 3okDr. Pere Barri 3ok

En el marc del Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina (MGF),Este enlace se abrirá en una ventana nueva la Fundació Dexeus Dona reafirma el seu compromís amb les víctimes d'aquesta pràctica a través del seu Programa de reconstrucció genital posta ablacióEste enlace se abrirá en una ventana nueva. Des de la seva posada en marxa en 2007, l'equip mèdic ha reconstruït de manera gratuïta el clítoris de 157 dones, oferint una oportunitat per a recuperar el seu benestar físic i emocional.


Aquest programa, recolzat per l'Hospital Universitari Dexeus, ha atès un total de 225 pacients, la majoria d'elles residents a Espanya, encara que també ha ajudat a dones que viuen en altres països. La intervenció, liderada pel Dr. Pere Barri Soldevila,Este enlace se abrirá en una ventana nueva pioner a Espanya en aquesta mena de cirurgia, té com a objectiu restituir anatòmicament els genitals afectats i recuperar la seva funció sensitiva en més del 75% dels casos.


Més que una intervenció: un acompanyament integral

A més de la cirurgia, el programa ofereix suport psicològic a totes les pacients abans i després de la intervenció, ja que moltes d'elles han viscut experiències traumàtiques. La mitjana d'edat de les dones ateses és de 28 anys, i el seu origen és divers, procedint majoritàriament de països com el Senegal, Gàmbia i Mali, encara que un 20% han nascut a Espanya.


Un problema global amb greus conseqüències

La mutilació genital femenina continua afectant més de 230 milions de dones i nenes a tot el món, principalment en països d'Àfrica, Orient Mitjà i Àsia. Aquesta pràctica, reconeguda internacionalment com una violació dels drets humans, pot provocar dolor crònic, infeccions, problemes de fertilitat, complicacions en el part i fins i tot la mort neonatal.


Malgrat els avanços en la seva erradicació, la lluita contra la MGF continua sent una prioritat. Nacions Unides i UNICEF impulsen des de 2008 un programa global per a eliminar-la, amb l'objectiu d'erradicar aquesta pràctica abans de 2030. Gràcies a aquest programa, més de 7 milions de nenes i dones han rebut serveis de prevenció, protecció i atenció relacionats amb la mutilació.


Des de Dexeus Dona, continuen contribuint a aquesta causa, oferint assistència mèdica i psicològica gratuïta a les dones afectades i visibilitzant aquesta problemàtica en la societat. A més, ens sumem a l'anomenat internacional per a redoblar esforços i aconseguir l'erradicació total de la MGF en els pròxims anys.